• Ekokankaat03
 • Ekokankaat04
 • Ekokankaat02
 • Ekokankaat01
 • BAMBUVISKOOSI – teollinen trikoo       Viskoosibambun raaka-aineena käytetään bambua, joka on nopeakasvuinen kasvi ja uusiutuu nopeammin kuin perinteiset
  Lue lisää
 • BAMBU - käsityönä kehrätty lanka ja kudottu kangas .   Bambusta saa luonnon tekstiilikuitua. Bambun selluloosakuidussa on paljon hyviä ominaisuuksia. Se on
  Lue lisää
 • BANAANI – käsityönä kehrätty lanka  ja  kudottu kangas.   Banaanipuusta saadaan herkullista hedelmää mutta tiesitkö, että siitä saadaan myös tekstiilikuitua?
  Lue lisää
 • NOKKONEN -  Suomessa kasvaa luonnonvaraisena kaksi nokkoslajia: Varsinainen nokkonen (Urtica dioica) ja rautanokkonen (Urtica urens). Nokkonen on monipuolinen kasvi josta
  Lue lisää
 • PELLAVA -  Pellavakankaat tulevat Nepalista ja Virosta ( Nepalista tuleva kangas on täysin käsityönä valmistettu - kehrätty ja kudottu ). SIRINÄ-design:lla on oma
  Lue lisää
 • Nokkoslanka on ihanan rouheista käsityönä kehrättyä lankaa. Voit neuloa siitä esim. pesukintaita tai vaikkapa verkkomaista taidetekstiiliä. Saatavana luonnonvärisenä. Värjääntyy hyvin
  Lue lisää

Perinnekäsityön KURSSIT

 

Luonnonkauniissa Tarvossa, Helsingin Munkkiniemessä, on perinnekäsityön kurssikeskus. Tarjolla on elämyksellisiä kursseja luonnonmateriaalien parissa. Kaikilla kursseilla pyritään mahdollisimman ekologiseen ja perinteitä kunnioittavaan toimintaan.

Tervetuloa oppimaan perinteisiä kädentaitoja!     Tässä ilmoittautumisohjeet

Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki

 

         


 

KURSSIT   2019 kevät

 

Taulan valmistusta taulakäävästä   16.3

Kolttasaamelaista helmikirjontaa 6.-7.4

Lautanauhan kudontaa (mallit Suomen myöhäisrautakaudelta)13.-14.4

Kalannahan parkitsemista 27.-28.4

Kalannikamahelmien valmistusta 25.5

Indigovärjäystä hedelmäsokerin avulla 8.-9.6

Kankaanpainoa ja maalausta luonnonväreillä 15.-16.6

Täydellinen Nokkonen 29.-30.6

 

Lisää tietoa:  Ritu Kokkola 045-6346763 ,   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   www.sirina-design.fi

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

TAULAN VALMISTUSTATAULAKÄÄVÄSTÄ  

Ajankohta: la 16.3 2019 ( yhden päivän kurssi) klo 11-17

Paikka: KurssikeskusTarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki
Hinta: 90€/ henkilö/ (sis. alv. 24% )Opiskelijat, työttömät -10%. Smartum kulttuurisetelit käy.

 

Hinta sisältää  tarvittavaa kurssimateriaalia sekä kahvi /tee/ kotona leivottu sämpylä vihanneksilla. Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot kurssista ja tarvikkeista, ajo-ohje sekä lasku lähempänä kurssia.

Opettajat: Joona Frangén ja Ritu Kokkola Tekstiilisuunnittelija(AMK)

 

Kurssin sisältö:

Koivujen tuholaisena tunnettu taulakääpä (Fomes fomentarius) tiedetään olleen elintärkeä tulentekoväline jo noin 10 000 vuotta sitten. Vasta tulitikkujen keksiminen syrjäytti taulakäävän 1800-luvun puolivälissä. Taulaa on myös käytetty haavoihin laastarina sekä kipukohtia parantamaan.

Pääosin koivunrungoissa elävä, hevosen kaviota muistuttava taulakääpä on helppo tunnistaa. Se on päältä harmaa ja pinnaltaan kova.

Kurssilla opit tunnistamaan taulakäävän metsässä. Teemme taulaa perinteisellä menetelmällä puukkoa ja tuhkaalipeää käyttäen. Jokainen kurssilainen oppii vuolemaan taulan käävästä itse. Taulaa käytetään tulenteon apuvälineenä, mutta kurssilla opit myös tekemään säämiskämäistä taulaa jopa asusteiden raaka-aineeksi.

Ilmoittautumiset viimeistään 9.3 2019   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero.

Lisää tietoa: Ritu 045-6346763  www.sirina-design.fi

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

KOLTTASAAMELAISTA HELMIKIRJONTAA

Ajankohta:  la-su 6.-7.4 2019 la-su klo 11-16

Paikka: Tarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki
Hinta: 130 €/ henkilö/ (sis. alv. 24%) . Opiskelijat, työttömät -10%. Smartum kulttuurisetelit käy.

Hinta sisältää kahvi /tee/ kotona leivotut sämpylät. Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot materiaaleista, tarvikkeista, ajo-ohjeen sekä laskun lähempänä kurssia.

Opettaja: Minna Moshnikoff , kolttasaamelainen käsityöharrastaja ja videobloggaaja.

 

Kurssin sisältö:

Helmikirjonta on kolttasaamelaisten perinteinen koristelutapa, jossa pienet lasihelmet ommellaan koristeellisiksi kuvioiksi yleensä verkakankaalle. Eri kolttasuvuilla on ollut omat kirjontamallinsa, mutta nykyisin ne ovat sekoittuneet kaikille yhteisiksi koristemalleiksi. Helmikirjonnalla koristellaan mm. päähineet, vyöt, laukut ja erilaiset sisnatyöt.

Tällä kurssilla opit perinteisen kolttasaamelaisen helmikirjontataidon perusteet. Riippuen valitsemastasi mallista, opit esimerkiksi verkonsilmäkuvion ja kukan tekemisen niksit. Kurssiin sisältyy helmet ja kankaat yhteen pieneen työhön. Työvälineet saat lainaksi kurssin ajaksi. Kurssin aikana valmistuu pieni helmikirjottu työ, jonka voit kurssin jälkeen itse jatkaa valmiiksi -esimerkiksi kännykkäpussiksi tai kukkaroksi.

 

 

Ilmoittautumiset viimeistään 30.3 2019   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero.

Lisää tietoa: Ritu 045-6346763  www.sirina-design.fi

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

LAUTANAUHAN KUDONTAA mallit Suomen myöhäisrautakaudelta

Ajankohta:  la-su 13.-14.4 2019 la-su klo 11-16

Paikka: Tarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki
Hinta:130 €/ henkilö/ (sis. alv. 24% ). Opiskelijat, työttömät -10%. Smartum kulttuurisetelit käy.

Hinta sisältää kahvi /tee/ kotona leivotut sämpylät. Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot materiaaleista, tarvikkeista, ajo-ohjeen sekä laskun lähempänä kurssia.

 Opettaja: Maikki Karisto Kudonnanopettaja (KteO), Artenomi AMK, Tekstiilikonservaattori AMK

Kurssin sisältö:

Lautanauhoja Suomen myöhäisrautakaudelta.Kerrataan lautanauhankudonnan perusteita: työohjeen lukeminen, loimen luonti, lankojen pujotus lautoihin, kutominen.

Opitaan Suomen myöhäisrautakauden lautanauhoille tyypillisten yksityiskohtien kutomista: tuppilohulpio ja lautojen puolikaskierto. Harjoitellaan lisäksi nauhakuvioiden ja kudontaohjeen piirtämistä.

Voit kutoa koriste- tai vyönauhoja esimerkiksi rautakausivaatetukseen. Nauhoista voit valmistaa myös kirjanmerkkejä, avainnauhoja tai koristeita muuhun vaatetukseen ja sisustustekstiileihin.

Kurssimateriaaleista tarkemmat ohjeet ilmoittautujille.

Ilmoittautumiset viimeistään 6.4. 2019 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero.

 Lisää tietoa www.sirina-design.fi

_______________________________________________________________________________

 

KALANNAHAN  PARKITSEMISTA                        

Ajankohta:  la-su 27.-28.4 2019 (kahden päivän kurssi) klo 11-17

Paikka: KurssikeskusTarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki
Hinta: 130€/ henkilö/ (sis. alv. 24%) .Opiskelijat, työttömät -10% . Smartum kulttuurisetelit käy.

Hinta sisältää tarvittavaa kurssimateriaalin sekä kahvi /tee/ kotona leivottu sämpylä vihanneksilla.  Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot materiaaleista, tarvikkeista, ajo-ohje sekä lasku lähempänä kurssia.

Opettaja: Ritu Kokkola Tekstiilisuunnittelija(AMK)

 

Kurssin sisältö:

Opit kalannahkojen parkitsemistavat. Kaikki kalannahat voidaan parkita. Käytämme kurssilla niitä kaloja mitä on saatavilla sillä hetkellä. Halutessasi voit tuoda mukanasi kalannahkoja (pakasta ne kurssipäivään asti).

Opit tekemään rasvaparkin kananmunista sekä kasviparkin pajun- ja kuusenkuorista.

Värjäämme nahkoja luonnonväreillä. Lopuksi suunnittelemme ja pohdimme millaisia tuotteita nahoista voisi tehdä. Kurssilla saat kattavan kurssimonisteen.

Ilmoittautumiset viimeistään 20.4 2019   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero.

Lisää tietoa: Ritu 045-6346763  www.sirina-design.fi

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

KALANNIKAMAHELMIEN VALMISTUSTA

Ajankohta: la 25.5 2019 ( yhden päivän kurssi) klo 11-17

Paikka: KurssikeskusTarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki
Hinta: 90€/ henkilö/ sis. (alv. 24% ).Opiskelijat, työttömät -10%. Smartum kulttuurisetelit käy.

 

Hinta sisältää  tarvittavaa kurssimateriaalia sekä kahvi /tee/ kotona leivottu sämpylä vihanneksilla. Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot materiaaleista, tarvikkeista, ajo-ohje sekä lasku lähempänä kurssia.

Opettaja: Minna Moshnikoff , kolttasaamelainen käsityöharrastaja ja videobloggaaja.

Kurssin sisältö:

Kolttasaamelaiset ovat käyttäneet lasihelmien lisäksi käsitöidensä koristeena kalannikamia. Nikamien käyttäminen oli unohduksissa monta vuosikymmentä ja taito ehti jo lähes kadota – onneksi se saatiin elvytettyä. Kalannikamahelmiä voi käyttää modernisti myös korujen materiaalina. Niistä voi tehdä esimerkiksi kaula- tai korvakoruja. Kurssilla opit, miten kalan selkäruodosta erotellaan nikamat helmiksi ja miten ne puhdistetaan käyttökuntoon. Kokeilemme myös nikamien värjäämistä luonnonväreillä. Lisäksi saat ideoita kalannikamien käyttämiseen koruissa.

Kurssiin sisältyy kalannikamat ja väriaineet.

 

 Ilmoittautumiset viimeistään 18.5 2019   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero.

Lisää tietoa: Ritu 045-6346763  www.sirina-design.fi

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

INDIGOVÄRJÄYSTÄ HEDELMÄSOKERIN AVULLA

 

Ajankohta:  8.-9.6 2019 la-su  klo 11-17

 

Paikka: KurssikeskusTarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki


Hinta: 130€/ henkilö/ (sis. alv. 24%) .Opiskelijat, työttömät -10% . Smartum kulttuurisetelit käy.

 

Hinta sisältää tarvittavan kurssimateriaalin sekä kahvi /tee/ kotona leivottu sämpylä vihanneksilla.  Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot materiaaleista, tarvikkeista, ajo-ohje sekä lasku lähempänä kurssia.

 

Opettaja:Tuija Timonen FMja Ritu KokkolaTekstiilisuunnittelija(AMK)

 

Kurssin sisältö:

Kurssilla tutustut eri indigokasveihin ja opit värjäämään luonnonindigolla mahdollisimman ekologisesti. Kurssilla käytämme sekä kotimaista morsinkoa että ulkolaista indigoa. Halutessasi voit myös värjätä omia materiaaleja ja tehdä pienimuotoisia kokeiluja mukanasi tuomilla erilaisilla materiaaleilla.

Kurssilla opit

tekemään indigokyypin hedelmäsokerin avulla ja värjäämään sillä sekä saat tarvittavat tiedot kyyppivärjäyksen periaatteesta. Tutustut myös joihinkin kuviointitapoihin.

 

Ilmoittautumiset viimeistään 1.6 2019   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

LUONNONVÄREILLÄ KANKAANPAINOA JA MAALAUSTA

Ajankohta: 15.-16.6 2019 ( kahden päivän kurssi) klo 11-16

Paikka: KurssikeskusTarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki
Hinta: 130€/ henkilö/ (sis. alv. 24%) .Opiskelijat, työttömät -10%. Smartum kulttuurisetelit käy.

 

Hinta sisältää tarvittavan kurssimateriaalin sekä kahvi /tee/ kotona leivottu sämpylä vihanneksilla. Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot materiaaleista, tarvikkeista, ajo-ohje sekä lasku lähempänä kurssia.

Opettaja: Ritu Kokkola Tekstiilisuunnittelija(AMK)

Kurssin sisältö:

Tällä kurssilla opit perinteisiä tekniikoita kuvioida kangasta luonnonväreillä.

Teemme kasviväreistä uuttamalla kankaanpainopastaa mikä sopii myös maalaamiseen. Opit vanhan perinteisen kankaanpainotekniikan soijamaidolla ja mineraaliväreillä. Maalaamme ja teemme kankaanpainoa eri tekniikoilla.

Käytämme pellava- ,villa-, silkki ja ramikagastilkkuja joista voi myöhemmin ommella esim. kassin, sisustustyynyn (jokaiselle 6 kpl 40x40 cm palaa). Halutessa voit käyttää omia kankaanpainoseuloja ym.

Ilmoittautumiset viimeistään 8.6.2019  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

TÄYDELLINEN  NOKKONEN         

Toinen kurssi la-su 29.-30.6 2019 (yhden tai kahden päivän kurssi) klo 11-16


Paikka: Kurssikeskus Tarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki
Hinta: ensimmäinen päivä 90€  ja toinen päivä 40€/ henkilö/ (sis. alv. 24% ). Opiskelijat, työttömät -10%. Smartum kulttuurisetelit käy.

Hinta sisältää molempina päivinä kaiken tarvittavan kurssimateriaalin sekä kahvi /tee/ kotona leivottu nokkossämpylä vihanneksilla. Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot materiaaleista, tarvikkeista, ajo-ohje sekä lasku lähempänä kurssia.


Opettaja: Tekstiilisuunnittelija (AMK)  Ritu Kokkola

Kurssin sisältö:

Lauantaina:Tutustumme nokkoseen ja sen hyödyntämiseen.

 • Värjäämme villalankaa nokkosen lehdillä.
 • Opit tekniikan miten muokataan tuoreista nokkosista kuitua.
 • Teemme nokkosen lehdistä luonnonyrttivoidetta.
 • Kurssilla käymme läpi myös muutkin nokkosen hyötykäytöt (mm. paperi, kirvojen torjunta-aine ym.).

Kurssi sisältää kattavan kurssimonisteen.

Sunnuntaina:Jatkamme nokkoskuidun muokkaamista tai nokkospaperin tekoa. Tämä kurssipäivä sopii myös niille jotka ovat aikaisempina vuosina käyneet Täydellinen Nokkonen-kurssin ja haluaa yhdessä tehdä lisää. Tämän päivän hinta 40€.

Ilmoittautumiset 21.6 2019  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero

 Lisää tietoa: Ritu 045-6346763  www.sirina-design.fi

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kursseille ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kursseille seuraavasti:

 • Puhelimitse (Ritu 045-634 67 63)
 • Sähköpostilla ritu(at)sirina-design.fi (ilmoita nimi, osoite, puh. numero ja kurssi)
 • Henkilökohtaisesti käymällä (tiistaisin klo 10-18)
  Ritokalliontie 26,00330 Helsinki (Munkkiniemi, Tarvo)

SITOVA ILMOITTAUTUMINEN

·         Ilmoittautuminen kurssille on sitovaa. Kurssit laskutetaan noin kaksi viikkoa ennen kurssipäivää. Ilmoittautuessa kerro, jos olet työtön tai opiskelija, niin laskussa huomioidaan -10% alennus. Voit myös maksaa Smartum-setelellä kurssin alussa (ilmoita etukäteen jos käytät Smartumia).

·         Mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi kurssille, peruuta tulosi viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen kurssia.

·         Jos peruutus tehdään alle 7 päivää ennen kurssin alkua, tulee asiakkaan maksaa täysi hinta kurssista. Poikkeus lääkärintodistuksella.

 

 

Tapahtumia

 • EKOKAUPPA avoinna +

  TARVON EKOKAUPPA ja TYÖHUONE 

  Avoinna tiistaisin klo

  Lue lisää
 • Perinnekäsityön KURSSIT +

   

  Luonnonkauniissa Tarvossa, Helsingin Munkkiniemessä, on perinnekäsityön

  Lue lisää
 • Verkkokauppa suljettu +

  SULJETTU PÄIVITYKSEN VUOKSI

  Verkkokaupasta ei nyt voi

  Lue lisää
 • Jälleenmyyjiä +

  Ekotavaratalo Ekotin
  Verkkokauppa
   
   
  Artisaani
  Lue lisää
 • 1

Etsi sivustolta

SIRINÄ-design